Oplev Ranger Raptor i verdenskendt ørkenrally

Fords nye og benhårde Ranger R

16-11-2022

PRESSEMEDDELELSE - 16 NOVEMBER 2022 12:44

Fords nye og benhårde Ranger Raptor er klar til at bevise sit værd, når den i disse dage skal dyste i Baja 1000 - et af verdens hårdeste ørkenrallyløb.

Fords næste generation af Ford Ranger Raptor er netop lanceret i Europa, men allerede nu kan en særlig variant opleves i Baja Californien, hvor det prestigefulde ørkenrally finder sted. Her vil den kæmpe side om side med konkurrenterne i udfordrende off-road ørkenterræn og for alvor bevise, hvor hardcore den er. Ford Performance, australske Kelly Racing og amerikanske Lovell Racing står bag den særlige variant, der er udviklet specifikt til løbet.

Ranger Raptor Baja Californien

- Med deltagelsen i dette løb presser vi Ranger Raptoren ud i nye ekstremer. Baja 1000 er et ekstremt krævende løb, og vi er meget begejstrede for at stille op med Ranger Raptor, siger Brian Novak, Off-Road Motorsports Supervisor, Ford Performance.

Baja 1000, der afholdes på halvøen Baja Californien i Mexico, anses for at være et af verdens mest prestigefyldte terrænløb, der tiltrækker konkurrenter fra hele verden. Alle ivrige for at vise deres værd i de vanskelige ørkenomgivelser med hårde stigninger og stejle fald.

Oplev den vilde Ranger Raptor:

Ford har med stor succes tidligere deltaget i løbet med både Ford F-150 Raptor og Ford Bronco. I 2017 sikrede Ford F-150 Raptor sig for eksempel en flot tredjeplads, og som om det ikke var nok med alverdens udfordringer i ørkenløbet, så formåede bilen på imponerende vis også at klare de mere end 600 km hjem umiddelbart efter løbet.

Ranger Raptor kører på biobrændstof i Baja 1000

Ford Performance står bag den nye Ranger Raptor og den særlige variant der opstiller denne gang. Den hårdføre pickup er klar på udfordringen og er netop blevet bygget efter reglerne i den såkaldte ’SCORE stock class’, der er gældende i Baja 1000-løbet og andre lignende løb. 

Ranger Raptor biobrændstof Baja Californien

Ford Ranger Raptor kører Baja 1000 på Shells biobrændstof, der med en blanding af ethanol og bionaphtha, har et lavt kulstofindhold sammenlignet med konventionelle brændstoffer.

Fords elektriske rejse er i fuld gang – for eksempel med lanceringen af ni elektriske biler inden udgangen af 2024. Fords mål om elektrificering er en del af Fords globale plan om at reducere CO2-udledningen markant. Blandt andet med et konkret mål om, at Fords fabrikker, distribution og leverandører skal være CO2-neutrale i 2035.

Baja 1000 ørkenrally afholdes den 15.-20. november.

Kilde: MyNewsDesk

Følg Ford på 

  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • MyNewsDesk
  • Ford.dk hjemmeside


Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Gildberg A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Gildberg A/S