Fords varebiler høster guld og sølv i sikkerhed

17-12-2020

Sikkerheden i Ford Transit og Transit Custom roses af Euro NCAP. Det sker i forbindelse med et nyt initiativ hos det uafhængige bilsikkerhedsinstitut, der tester effektiviteten af varebilers aktive sikkerhedsteknologier.


Den nye test er den første af sin slags og er foretaget blandt 19 af Europas bedst sælgende varebiler. De testede sikkerhedsteknologier omfatter bl.a. automatisk nødbremse ved både andre køretøjer, cyklister og fodgængere, vognbaneteknologi, skiltegenkendelse og passagerovervågning.


Fords 2-tons Transit lander i testens såkaldte guldkategori som én ud af blot tre varebiler, mens Transit Custom lander i sølvkategorien*. Euro NCAP roser især Fords nødbremsesystemer og udpeger Fords Pre-Collision Assist med fodgængerregistrering som en klart førende sikkerhedsfunktion.


Den 2-tons Transit opnåede som den eneste varebil i hele testen 100 procents sikkerhed i funktionaliteten af sin skiltegenkendelse. Samtidig blev dens automatiske nødbremse også anerkendt som den bedste i hele flokken, når det kommer til beskyttelse af cyklister.


“Sikkerhed er højeste prioritet i trafikken, og det gælder naturligvis også erhvervsdrivende, der vil beskytte deres medarbejdere såvel som andre trafikanter. Derfor er vi også utrolig glade for, at Euro NCAP roser de aktive sikkerhedsteknologier i vores varebiler,” forklarer Stuart Southgate, sikkerhedschef hos Ford Europa.


Euro NCAP har sikkerhedstestet samtlige varebiler under de samme kriterier. Undersøgelsen er foretaget på en testbane, hvor varebilernes aktive sikkerhedsteknologier er blevet sat på prøve med en last, der svarer til 50 procent af varebilens maksimale nyttelast. Denne procedure er anvendt for at opnå resultater, der repræsenterer virkelige scenarier i trafikken.


“Varebilers aktive sikkerhedssystemer er altafgørende, når det kommer til at forbedre trafiksikkerheden i Europa. Der er flere millioner varebiler på de europæiske veje i øjeblikket, og der kommer flere til i takt med onlinehandlens voksende udbredelse. Og vores nye sikkerhedstest viser, at Ford som en af Europas markedsledere på varebiler i stor grad forpligter sig på at gøre deres Transit-linje så sikker som muligt,” udtaler dr. Michiel van Ratingen, generalsekretær for Euro NCAP.


Både Ford Transit og Ford Transit Custom fås med en bred vifte af avancerede, automatiske sikkerheds- og førerassistanceteknologier. Disse omfatter bl.a. adaptiv fartpilot med skiltegenkendelse, vognbaneassistent, Blind Spot Information System og aktiv parkeringsassistent.


* Testens sikkerhedsvurdering inddeles som noget nyt i fem kategorier; platin, guld, sølv, bronze og ikke anbefalet. Læs mere herom på Euro NCAP’s hjemmeside.


Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn


Kontakt osSe flere nyheder

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Gildberg A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Gildberg A/S